Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Egipt | Prelungirea până în 2030 a președinției lui Al-Sissi, votată de aproape 90% dintre participanții la referendum

Aproape 90% dintre egiptenii care au luat parte la referendum au susţinut modificările constituţionale care îi permit preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi să se menţină la putere până în 2030, a anunţat Comisia Electorală marţi, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

Participarea la vot a fost de 44,3%, a declarat preşedintele Comisiei Electorale, Lachine Ibrahim, adăugând că 88,83% dintre votanţi au aprobat amendamentele, în timp ce 11,17% au votat împotriva acestei reforme.

Revizuirea Constituţiei permite prelungirea celui de-al doilea mandat al preşedintelui al-Sissi de la patru la şase ani, până în 2024.

Acesta va putea să candideze în 2024 pentru al treilea mandat şi să rămână astfel la putere până în 2030.

Fostul mareşal al-Sissi a fost ales preşedinte în 2014 cu 96,9% din voturi, la un an după ce l-a răsturnat de la putere cu ajutorul armatei, pe fondul unei revolte populare, pe preşedintele islamist Mohamed Morsi. El a fost reales…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro