EXCLUSIV Comisiile constituite ilegal pentru interviurile din concursul de directori de școli vor fi lăsate să funcționeze, spune secretarul de stat din Ministerul Educației: „A fost o problemă de ordin general”. Se vor relua interviurile, la comisiile ilegale? „N-am să mă antepronunț”, dar „nu prea mai e posibil”

Comisiile de interviu pentru concursul de directori, constituite ilegal, potrivit unui document oficial trimis de Ministerul Educației către Inspectoratul Școlar București, vor fi lăsate să funcționeze și să termine interviurile, spune pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, președintele comisiei naționale pentru organizarea concursului de directori de școli. Întrebat dacă se vor relua interviurile la comisiile ilegal constituite, oficialul a răspuns: „N-am să mă ante-pronunț. În mod normal reluarea interviului nu prea mai e posibilă”.

Reamintim că Edupedu.ro a scris astăzi în exclusivitate că legalitatea interviurilor din concursul de directori de școli este contestată de Ministerul Educației printr-o adresă oficială către Inspectoratul București în care amenință, în plin concurs, cu „măsuri disciplinare”.

Președintele comisie naționale de concurs, Sorin Ion, a precizat într-un interviu pentru Edupedu.ro că mediul privat a nominalizat 200-300 de reprezentanți, specialiști în resurse umane, care erau dispuși să participe la concursul de directori în etapa interviurilor. Acesta susține că „prea puțini” au fost și solicitați, în condițiile în care metodologia prevedea, potrivit Direcției Juridice a Ministerului Educației, că prioritate la numirea în comisii o au cei din mediul economic și abia dacă nu există un specialist în HR se făcea apel la cei din mediul universitar.

„Au luat profesori universitari pe care i-au pus la foarte, foarte multe comisii – același om”, a spus Sorin Ion, explicând ce s-a întâmplat la București.

Întrebat de ce nu intervine în cazurile punctuale în care ministerul a semnalat ilegalități, secretarul de stat spune că abia „după ce se finalizează concursul, când tragem linie și facem o analiză a concursului vom discuta despre asta.” Și a mai spus că se îndoiește de ceea ce scrie în adresa pe care a semnat-o, și anume că se poate ajunge la anularea acelor interviuri care au avut loc în comisiile constituite ilegal.

Asta deși în adresa oficială scrie: „constituirea comisiilor de evaluare a probei de interviu cu încălcarea prevederilor metodologiei afectează legalitatea constituirii acestora, legalitatea activității de evaluare a candidaților la funcția de director/director adjunct și a concursului”.

Întrebat din nou „de ce desfășurați în continuare interviuri chiar dacă acele comisii sunt ilegal constituite?”, Sorin Ion a răspuns că „lucrurile trebuie să meargă mai departe, nu putem să punem în pericol desfășurarea concursului.”

Sorin Ion / Foto: ISJ Iasi


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro