EXCLUSIV Electrica SA, companie strategică în care statul român e cel mai mare acționar, negociază cumpărarea Premier Energy, ”băieții deștepți” din Cehia ajutați de OUG 114

Conducerea companiei Electrica SA, la care Ministerul Energiei deține 48,7%, negociază preluarea companiei de furnizare de gaze Premier Energy, deținută de miliardarul ceh Jiri Smejc, în acest sens având loc discuții la Praga, potrivit unor surse apropiate dosarului. Electrica SA a declarat pentru G4Media.ro că ”grupul analizează în permanență și cu mare atenţie oportunităţile din piaţă, inclusiv cele legate de eventuale fuziuni și achiziții”, în timp ce Premier Energy nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro.

Posibila tranzacție ar avea loc după ce Electrica SA a ratat preluarea furnizării de energie electrică din Republica Moldova, cumpărată în cele din urmă chiar de miliardarul ceh care controlează și Premier Energy.

Electrica SA a anunțat săptămâna trecută printr-un comunicat de presă redactat în limbaj corporatist că are printre proiecte o eventuală tranzacție: ”Electrica are în derulare sau analiză mai multe proiecte majore, inclusiv de creștere anorganică”.

La întrebarea adresată de G4Media.ro legată de existența negocierilor…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro