Film cu mafioți în Malta. Detaliile asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia care au scos oameni pe străzi și l-au determinat pe șeful guvernului să-și anunțe demisia în ianuarie

Presiunea a fost în final prea mare: premierul maltez Muscat și-a anunțat retragerea în ianuarie. Omul de afaceri Yorgen Fenech, inculpat în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia, dă vina pe guvern, transmite postul de radio Deutsche Welle.

„Mafia, Mafia” și „Criminalii, Criminalii” scandează de zile întregi în Malta cetățenii indignați. Și duminică au ieșit cu miile pe străzile capitalei Valletta pentru a protesta. Manifestațiile vizează asasinarea, în urmă cu doi ani, a jurnalistei de investigație Daphne Caruana Galizia, care descoperise un întreg abis al corupției guvernamentale din acest stat membru al UE. Și mai este vorba despre prăbușirea instituțiilor democratice din Malta, în urma unor scandaluri din jurul lăcomiei și lipsei de scrupule la vârful țării, care amintesc de filmele cu mafioți.

[embedded content]

Ancheta adevărată începe acum

Justiția din Malta a acționat neașteptat și într-un moment neobișnuit: sâmbătă seara, pe la ora 19, omul de…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro