Fotbalul din Burundi a devenit cea mai importantă sursă de venituri pentru casele de pariuri din întreaga lume, după ce marile campionate au fost suspendate din cauza COVID-19

Milioane de dolari se investesc săptămânal în campionatul de fotbal din Burundi după ce casele de pariuri din întreaga lume au rămas cu doar patru competiţii deschise pe întregul glob. În afara statului african, doar Belarus, Tadjikistan şi Nicaragua mai desfăşoară regulat etape din campionatele naţionale, transmite Info Sud-Est.

În Burundi s-au încheiat recent Cupa Preşedintelui la fotbal şi campionatul de fotbal feminin. Deja există intenţii de finanţare a campionatului din ţară, venite de pe întreg globul, pentru a încuraja continuarea desfăşurării meciurilor, o mină de aur pentru televiziunile sportive şi casele de pariuri din Europa, America de Nord şi Asia.

Secretarul executiv al Federaţiei de Fotbal din Burundi, Jeremie Manirakiza, a anunţat pentru agenţia burundeză naţională de presă A.B.P. că fotbaliştii vor respecta „toate deciziile” guvernului de la Bujumbura şi că vor continua campionatul până la capăt. La sfârşitul lunii martie, Révérien Ndikuriyo, preşedintele federaţiei burundeze, a distribuit peste 5.000 de mingi de fotbal şi echipamente sportive jucătorilor şi echipelor din liga secundă a ţării, un cadou fără precedent, venit din partea comunităţii internaţionale.

Deşi autorităţile de la Bujumbura susţin că infecţia cu Covid-19 a ferit pe cei 9 milioane de locuitori ai micii republici africane, la 3 aprilie agenţia naţională de presă consemna 3 cazuri oficiale.

Citește articolul integral pe Info Sud-Est. 

sursa foto: Pexels


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro