Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Fumul de la incendiile din Australia va face „un tur complet” în jurul lumii

Fumul de la incendiile din Australia este de aşteptat să facă cel puţin „un tur complet” în jurul lumii şi să revină deasupra ţării, au avertizat oamenii de ştiinţă de la NASA, citaţi de CNN, relatează News.ro.

Folosind mai mulţi sateliţi, agenţia spaţială a analizat fumul şi aerosolii care vin dinspre incendiile devastatoare din Australia.

Agenţia spaţială a afirmat că fumul a circulat „pe aproape jumătate din suprafaţa Pământului” şi a afectat calitatea aerului în mai multe ţări.

Australia este devastată de cele mai grave incendii de vegetaţie din ultimele decenii, suprafeţe mari fiind afectate de focuri de la începutul sezonului, în luna iulie a anului trecut.

Cel puţin 28 de oameni au murit la nivel naţional şi doar în statul New South Wales peste 3.000 de case au fost distruse sau afectate. Autorităţile se luptă să controleze incendiile.

Toate acestea au fost agravate şi de căldura persistentă şi…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro