Gabriela Firea: Nu va rezista acest Guvern. Deja au apărut primele disensiuni. Voiculescu a mai fost ministru și n-a avut succes cu politicile de sănătate publică

Criticile lui Dacian Cioloș la adresa noului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, constituie prilej și pentru senatoarea PSD, Gabriela Firea, de a afirma că, în mod cert, noul guvern de coaliție condus de liberalul Florin Cîțu nu va avea niciun viitor. „Acest guvern nu va rezista prea mult. Vedem că deja au apărut primele disensiuni…”, a comentat Firea într-o intervenție la Antena3, referindu-se la nemulțumirea exprimată public de co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș.

Social-democrata a mers mai departe, apreciind că „majoritatea fragilă” din Parlament pe care mizează noul guvern e un alt semn care arată că această construcția politică (PNL- USR PLUS – UDMR) nu va reuși să funcționeze.

„Sigur, UDMR își vede foarte bine interesul, cum a făcut de fiecare dată, însă, ceilalți nu vor reuși să se înțeleagă (…)”.

Firea l-a indicat și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, îndoindu-se de modul în care acesta va reuși să-și gestioneze  portofoliul.

„Voiculescu a mai fost ministru în guvernul tehnocrat Cioloș și nu a avut niciun succes în politicile de sănătate publică. Intenția sa de a privatiza strucutri medicale, de a scumpi servicii medicale nu are cum să funcționeze în acest moment în România, unde nivelul de trai este încă foarte scăzut. Nu ne permitem să ridicăm prestațiile de sănătate la nivelul celor din țări mult mai dezvoltate (…)”, a comentat Firea.

Sursa Foto: captură


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro