GALERIE FOTO Românii din Italia, solidari cu țara gazdă: medici, asistenți, preoți, voluntari ajută în lupta fără precedent cu virusul care a făcut ravagii în peninsulă

Numeroși români din Italia, fie medici, asistenți, preoți sau voluntari ajută în lupta fără precedent cu noul coronavirus care a făcut ravagii în peninsulă.

„Un proverb binecunoscut spune că «Prietenul la nevoie se cunoaște». Într-o perioada în care Italia se confruntă cu o situație fără precedent, compatrioții noștri și-au arătat recunoștința și dragostea față de țara gazdă. Există multe manifestări de solidaritate din partea comunității românești, fiecare proporțional cu posibilitățile sale și realizată cu respectarea măsurilor în vigoare”, îi prezintă Ambasada României în Italia pe unii dintre numeroșii români implicați în diferite activități de ajutor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Iată cine sunt aceștia:

Diana Botezatu, medic cardiolog implicat în gestionarea cazurilor de infecție cu Covid-19 la clinica San Gaudenzio din Novara.

Alex și Adriana, proprietarii români ai firmei AlexArte din Noceto, Emilia-Romagna, au donat circa 5.000 de măști mai multor instituții publice din provincia Parma.

Marian Stancu, asistent medical la Policlinico din Milano, se află în ”linia întâi” în lupta împotriva epidemiei.

Părintele Matei-Ioan Tulan, parohul Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Muceniță Pelaghia” din Montecatini Terme, Toscana, a distribuit 3,5 tone de produse alimentare și igienice comunității ortodoxe din zonă, în mod particular familiilor mai numeroase și celor care au probleme economice. De ajutor au beneficiat și familiile italiene sau de altă naționalitate.
Gestul a fost posibil datorită alimentelor donate de Cătălin Enache, un antreprenor român din zonă și a fost realizat cu sprijinul voluntarilor români, al comunității catolice și al autorităților locale. Actul de solidaritate a fost apreciat și de Primarul localității Pescia, Oreste Giurlani.

Alexandru Neacșu, președintele Asociației „Ulpia Traiana Romana” din Roma, distribuie alături de alți membri ai asociației, alimente familiilor italiene și române în dificultate.

Sursa foto: Ambasada României în Italia


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro