Harghita: 13 centre de vaccinare anti-COVID vor fi pregătite pentru etapa a doua, în zece localităţi

Un număr de 13 centre de vaccinare anti-COVID-19 vor fi pregătite în Harghita pentru a asigura imunizarea în etapa a doua a campaniei, acestea fiind organizate în zece localităţi.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat pentru Agerpres că în municipiul Miercurea Ciuc sunt organizate trei centre, la Odorheiu Secuiesc vor funcţiona două centre, iar câte un centru de vaccinare este amenajat în oraşele Cristuru Secuiesc, Vlăhiţa, Bălan, Gheorgheni, Topliţa şi Borsec, respectiv în comunele Corund şi Remetea.

Centrele de vaccinare sunt organizate în diferite locuri, de la foste cinematografe sau imobile şcolare, până la centre de sănătate şi vor deservi persoanele care doresc să se vaccineze atât din localitatea respectivă, cât şi din localităţile învecinate.

Adrian Pănescu a arătat că atât Consiliul Judeţean Harghita, căruia îi aparţine una dintre clădirile în care va funcţiona un centru de sănătate, cât şi primăriile pe raza cărora acestea sunt constituite s-au implicat în amenajarea centrelor, pentru asigurarea utilităţilor, a dotărilor şi asigurarea circuitelor necesare.

Potrivit sursei citate, în unele dintre centre se mai desfăşoară, timp de câteva zile, lucrări de igienizare şi asigurare a dotărilor.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului a mai spus că evaluările făcute pe baza informaţiilor furnizate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date arată că cele 13 centre din Harghita ar urma să deservească 57.803 persoane vulnerabile, care au peste 65 ani şi care se pot vaccina, dacă vor solicita acest lucru.

La acestea, se mai adaugă şi celelalte persoane incluse în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare a personalului medical, în Harghita s-au vaccinat, începând cu data de 4 ianuarie, un număr de 1.350 de persoane.

Sursa foto: Consiliul Județean Harghita


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro