Imagini cu o barcă din Deltă care intră cu viteză într-un stol de pelicani / Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării s-a limitat la un ”apel pentru un comportament responsabil”

Un fotograf a surprins în urmă cu câteva zile o serie de  imagini din care rezultă că o barcă lovește în plin un stol de pelicani din Delta Dunării. Imaginile au fost postate pe Facebook de Marian Strinoiu, cu următorul text: ”Un om fara suflet care ar trebui tras la raspundere”.

Potrivit Antena 3, proprietarul firmei care deține barca l-a concediat pe conducătorul vinovat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest incident.

Unii internauți au arătat pe Facebook că ar fi vorba de firma Royal Cruises din Tulcea.

Alți iubitori ai Deltei au scris pe Facebook că așteaptă de la ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Așteptăm ”un răspuns oficial (nu un link către o știre) legat de reglementarea accesului în arii vulnerabile a acestor ambarcațiuni.”

În cursul zilei de vineri, ARBDD a publicat un ”apel pentru un comportament responsabil în Rezervația Biosferei Delta Dunării.”

Pelicanul este emblema Rezervației Biosferei Delta Dunarii, unde au fost înregistrate 5.000 de perechi clocitoare.

Este o pasăre de talie mare, care atinge în medie greutatea de 11 kg. Anvergura aripilor este de 3,20 si are un cioc de pana la 45 cm.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro