Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Impact major al crizei economice asupra industriei de confecții din Reșița: 300 de angajați ar putea intra în șomaj din cauza prăbușirii comenzilor

Fabricile de confecții din Reșița care lucrează pentru branduri precum H&M sau C&A au rămas fără comenzi din cauza pandemiei COVID-19,nunță portalul local Resita.ro.

După ce, de bine, de rău, au reușit până acum să supraviețuiască pe baza comenzilor preluate anterior pandemiei, fabricile de confecții sunt pe punctul de a opri producția din cauza crizei de pe piața de desfacere.

Practic, în momentul de față, firmele din industria ușoară funcționează din inerție, până când epuizează comenzile existente, fără nicio perspectivă. „Resursele pe care le mai au le pot permite să funcționeze maximum două săptămâni. Deja s-au luat măsuri ca o parte din angajaţi să fie trimişi în concedii, alții să rămână la lucru. Există riscul foate mare ca, dacă în următoarele zile nu se găsește de lucru pentru cei din industria ușoară, să avem, peste 14 zile, vreo 300 de șomeri noi la Reșița”, a avertizat liderul de sindicat Marian Apostol.

Foto: Pexels.com

Citește tot articolul pe Reșița.ro


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro