Încă un spital cu personalul redus: 16 medici și asistenți de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, în izolare la domiciliu / Care sunt spitalele cu probleme din cauza coronavirusului

Încă un spital are medici infectați cu coronavirus, închide secții, iar personalul este izolat la domiciliu. Până acum, cel puțin șase spitalele, dintre care jumătate în întregime, au probleme după ce au avut pacienți despre care inițial nu se știa că au COVID-19.

Un număr de 16 medici și asistenți de la Institutul de Gastroenterologie de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași sunt în izolare la domiciliu după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus, scrie Ziarul de Iași.

Inițial, pacientul ar fi fost internat la Gastroenterologie. Ulterior a fost confirmat cu COVID 19 și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase în noaptea trecuta.

„În cursul serii a fost primita confirmarea de infecție cu COVID 19 la un pacient care era internat de miercuri la Institutul de Gastroenterologie și Hepatoligie. Pacientul fusese transferat de la secția de profil a Spitalului de Urgente Suceava. Colegii au luat legătura cu medicul curant de acolo. Medicul fusese confirmat pozitiv. S-a decis testarea pacientului. Rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. În Institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieșit negativ. Personalul medical începând cu aceasta dimineata este testat urmând sa între în autoizolare. Este vorba de 16 medici și asistenți medicali de la IGH”, a declarat Diana Cimpoesu, purtator de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon și coordonator SMURD UPU Iasi.

Spitale cu coronavirus

Spitalul Gerota din București care aparține Ministerului de Interne a fost prima unitate medicală închisă după confirmarea fostului ofițer MAI cu coronavirus și infectarea a zeci de pacienți, medici și asistenți.

Luni a fost închis și Spitalul Județean Suceava, unde personalul medical este în izolare la domiciliu, iar peste 52 de angajați au fost confirmați cu coronavirus. Spitalul va fi dezinfectat și transformat în unitate medicală pentru COVID-19. Între timp, a fost deschis un dosar penal in rem, iar Ministerul Sănătății face propria anchetă.

Un număr de 60 persoane, dintre care 39 de pacienți și 21 de cadre medicale, sunt izolate în secțiile Spitalului Judetean de Urgenta din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, dupa ce unul dintre angajati a fost diagnosticat cu COVID-19. Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a precizat ca este vorba despre o femeie care urmeaza sa nasca, 8 paciente internate in sectia de Ginecologie, 13 mame si 17 copii internati la sectia de Neonatologie, precum si 21 de medici si asistente care lucreaza in aceste doua sectii si in sala de nasteri.

La Spitalul Universitar din București, doi pacienți care făceau dializă au murit din cauza coronavirusului, mai mulți medici și asistenți sunt izolați la domiciliu, iar managerul unității sanitare a fost demis.

Și la Spitalul Județean din Arad se face anchetă epidemiologică după ce un pacient internat în 20 martie în stare gravă a murit luni din cauza coronavirusului, iar rezultatul la testare a venit tot luni.

Sursa foto: Facebook Spitalul Universitar de Urgență București


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro