ISU Timiș avertizeaza: Gardurile despărțitoare montate în supermarketuri împiedică evacuarea în caz de incendiu

Gardurile despărțitoare montate în unele hipermarketuri, care separă persoanele vaccinate de cele nevaccinate anti-COVID-19, pot îngreuna evacuarea în caz de incendiu, avertizează şeful ISU Timiş, colonel Lucian Mihoc, citat de Rador.

Într-un supermarket din comuna Dumbrăviţa, a fost montat un zid metalic pe mijlocul culoarului din magazin, care delimitează partea de autoservire de alte spaţii comerciale, dar unde se comercializează inclusiv produse alimentare de strictă necesitate. În aceste spaţii din afara autoservirii accesul se face doar pe baza certificatului verde. De asemenea, în hipermarketul din Calea Aradului din Timișoara, accesul se face prin lateral, printr-o ușă de incendiu, fiind și aici garduri delimitatoare.

“Fac o referire la galeriile comerciale, pentru că am văzut în mass-media că sunt unele galerii comerciale care au făcut o separaţie fizică cu garduri delimitatoare pentru anumite categorii de persoane, vaccinaţi/nevaccinaţi, cu certificat verde şi fără certificat. Din punct de vedere al normelor privind prevenirea şi stingerea incendiilor, aceste delimitatoare de tip gard pot îngreuna partea de evacuare. În acest sens vom avea discuţii cu reprezentanţii galeriilor comerciale, pentru că, din punctul nostru de vedere, aceste delimitatoare nu trebuie să-şi aibă existenţa pe holurile de evacuare”, a explicat şeful ISU Timiş.

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a precizat că instituţia nu a eliberat niciun înscris în sensul acestor delimitări din spaţiile comerciale. (Sursa foto: Pixabay)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro