John Bolton a fost demis din funcția de consilier pentru securitate națională a președintelui Trump după ce a invocat ‘modelul libian’ pentru Phenian

Preşedintele american Donald Trump a dat mai multe detalii miercuri despre demiterea consilierului său pentru securitate naţională John Bolton, explicând că el şi Bolton aveau dezacorduri într-o serie de probleme, în special în privinţa abordării faţă de Coreea de Nord, potrivit dpa.

Donald Trump a declarat că Bolton ”a făcut nişte greşeli foarte mari când a vorbit de modelul libian pentru Kim Jong Un”, referindu-se la liderul nord-coreean. ”Nu a fost o declaraţie bună de făcut. Amintiţi-vă doar ce s-a întâmplat cu (Muammar) Gaddafi”, a remarcat liderul de la Casa Albă.

Dictatorul libian a renunţat la o mare parte din arsenalul său şi le-a permis inspectorilor internaţionali să intre pe teritoriul ţării sale, aşa cum vor SUA să facă în Coreea de Nord. Dar el a fost totuşi ucis în 2011 în cursul aşa-numitei Primăveri Arabe, o mişcare de revoltă susţinută de SUA.

Bolton făcuse această sugestie pentru a-l convinge pe…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro