Kovesi a început consultările statelor membre pentru operaționalizarea Parchetului european / Germania vrea să aibă 11 procurori europeni care să înceapă munca în noiembrie

Șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kövesi, a început consultările cu țările membre privind numărul de procurori delegați europeni care vor face anchetele propriu zise și transpunerea regulamentului EPPO în legislațiile interne. Prima țară consultată a fost Germania.

Kövesi s-a aflat ieri la Berlin și a avut discuții cu parlamentarii din Bundestag, din comisiile pentru justiție și afaceri europene, cu secretarul de stat din Ministerul Justiției responsabil de EPPO, Christian Lange, și cu procurorul general federal, Peter Frank.

Potrivit unui comunicat al Bundestag, Kövesi a spus că trebuie să fie alocate resurse suficiente pentru operaționalizarea EPPO, un parchet european menit să combată frauda cu fonduri comunitare estimată la 50 de miliarde de euro anual.

Secretarul de stat din Ministerul Federal al Justiției și Protecției Consumatorilor, Christian Lange (SPD), a asigurat-o pe Kövesi că guvernul federal va face totul pentru a se asigura că EPPO își poate începe…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro