Lidera opoziției din Belarus, discuții cu miniștrii de Externe din UE / Josep Borrell anunță un pachet de noi sancțiuni împotriva a peste 80 de persoane și entități din Belarus

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE, care se desfăşoară luni la Luxemburg, are programat un schimb de opinii cu lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, precum și aprobarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva a 86 de persoane sau entități, a declarat Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell la sosire.

Borrell a catalogat noile sancțiuni ca fiind „un pachet larg”, îndreptate atât împotriva unor persoane, cât și a unor entități economice.

„Sancțiunile economice, care afectează economia Belarusului, vor fi discutate aici astăzi și vor fi aprobate după examinarea de către Consiliul European”, a spus Borrell, fără a oferi nume sau detalii, în ciuda insistenței jurnaliștilor.

Șeful diplomației UE a spus doar că noile sancțiuni „vor afecta sectoarele economice” din Belarus.

„Nu va fi luată nicio decizie până nu se va obține acordul politic al Consiliului European. Dar va afecta sectoarele economiei din Belarus care sunt direct legate de exporturi”, a indicat Borrell

În opinia oficialului UE, sancțiunile sunt o modalitate de a exercita presiuni asupra guvernului „pentru a-i schimba comportamentul”.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro