Liderul europarlamentarilor români din PPE, Rareș Bogdan: Șefia comisiei ITRE va reveni tot unui europarlamentar PNL după preluarea de către Adina Vălean a funcției de comisar

Liderul europarlamentarilor români afiliați grupului PPE din Legislativul european, Rareș Bogdan, a declarat pentru G4Media.ro că șefia Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) va reveni tot unui român, mai exact unui europarlamentar PNL, după preluarea de către Adina Vălean a funcției de comisar european pe Transporturi.

El a adăugat că decizia despre cine va fi exact persoana va fi luată zilele următoare, cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.

Adina Vălean a fost aleasă în vară președinta comisiei ITRE, fiind singurul europarlamentar român care a primit șefia unei comisii din Parlamentul European.

Potrivit surselor G4Media.ro, de șefia influentei comisii ITRE este interesat și Antonio Tajani, europarlamentar italian (Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi), fostul președinte al Parlamentului European în legislatura anterioară.

Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) este una dintre cele mai importante comisii din Parlamentul European, având un cuvânt greu de spus asupra inițiativelor legislative ale Comisiei Europene în…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro