Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila: Am semnalat chestiunea de la Valea Uzului acum vreo patru săptămâni/ Nu s-a intervenit deloc în readucerea situației anterioare

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, susține, într-un interviu la RFI, că UDMR a sesizat încă de acum patru săptămâni situația cimitirului de la Valea Uzului, dar că autoritățile române nu au luat măsuri, aceasta fiind ”picătura care a umplut paharul” și a dus la ruperea protocolului cu PSD-ALDE.

”Ceea ce a umplut paharul este aceea că noi am semnalat această chestiune de acum vreo patru săptămâni, deci nu este o chestiune care a izbucnit ieri, cu acea percheziție la Primăria din Sânmartin”, a mai spus senatorul UDMR.

Cseke Attile susține că a UDMR a semnalat prin adrese oficiale către guvernul României, către autoritățile responsabile și că primăria comunei Sânmartin acum trei săptămâni a făcut sesizări oficiale la Inspectoratele de Poliție atât la județul Harghita, cât și la județul Bacău.

”Deci chestiunea era cunoscută de autoritățile statului român. Nu s-a intervenit deloc în readucerea situației anterioare, s-a escaladat cu această…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro