Ludovic Orban: Poveștile că mergem din ușă în ușă să facem teste nu sunt serioase

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că „poveștile că mergem din ușă în ușă să facem teste nu sunt serioase” și că autoritățile din România aplică procedurile validate internațional.

„Poveștile că mergem din ușă în ușă să facem teste nu sunt serioase. Noi aplicăm procedurile validate și obiectivul nostru este de a crește sistematic capacitatea de testare, astfel încât orice persoană care se încadrează să fie testată”, a spus Ludovic Orban.

Reacția premierului vine după ce Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat, într-o discuție cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe care aceasta a transmis-o live pe Facebook, faptul că se va face testarea pentru coronavirus a unui eșantion de peste 10.000 de locuitori ai Bucureștiului și că are acceptul lui Nelu Tătaru pentru acest proiect (detalii aici).

Nou ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi pentru Europa FM că directorul Institutului Matei Balș și primarul general al Capitalei testează populația orașului într-un program propriu.

Nelu Tătaru nu știe, deocamdată, de unde au cele două instituții peste 10.000 de teste, dar precizează că, în această seară, se va întâlni cu Adrian Streinu Cercel și va putea oferi, ulterior, detalii.

Foto: Inquam Photos / George Călin


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro