Marina SUA a trimis distrugătorul USS Arleigh Burke spre Marea Neagră, pentru a opera cu aliații NATO din regiune

Distrugătorul USS Arleigh Burke (DDG 51) și-a început tranzitul internațional spre nord pe drumul spre Marea Neagră, potrivit oficiului de comandă al Forțelor Navale SUA Europa-Africa, citate de Defense-blog.com.

Potrivit unui tweet al Forțelor Navale SUA Europa-Africa, Arleigh Burke și-a început tranzitul spre Marea Neagră pentru a opera cu aliații și partenerii NATO din regiune.

USS Arleigh Burke este nava principală a clasei Arleigh Burke de distrugătoare de rachete ghidate. Aceste nave au fost primele distrugătoare din lume echipate cu sistemele de arme AEGIS.

USS Arleigh Burke a fost prima navă a Marinei SUA concepută pentru a încorpora tehnici de modelare pentru a reduce secțiunea transversală a radarului, pentru a reduce detectabilitatea și probabilitatea de a fi vizată de armele și senzorii inamici. Proiectată inițial pentru a se apăra împotriva aeronavelor sovietice, a rachetelor de croazieră și a submarinelor de atac nuclear, această navă cu capacități superioare va fi folosită în zone cu amenințare ridicată pentru a desfășura operațiuni antiaeriene, anti-submarine, anti-suprafață și anti-atac.

Operațiunile navei în Marea Neagră vor consolida interoperabilitatea cu aliații și partenerii NATO și vor demonstra hotărârea colectivă față de securitatea Mării Negre.

Marina SUA operează în mod obișnuit în Marea Neagră, în conformitate cu dreptul internațional, inclusiv respectând Convenția de la Montreux.

Sursa foto: Wikipedia – Dvids / D. L. „Paul” Farley


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro