Ministrul Culturii îi mulțumește Irinei Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuși: ”Acum toată lumea discută despre eveniment și despre Brâncuși / Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuși vor afla acum de existența sculptorului”

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a spus vineri la Digi24 că ”îi mulțumesc Irinei Rimes pentru că inițiativa noastră și- a atins scopul: toată lumea discută acum despre eveniment și despre Constantin Brâncuși”.

”Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuși vor afla acum de existența marelui sculptor”, a mai spus ministrul Gheorghiu, citându-l pe Lucian Mândruță.

Declarația făcută de ministrul Culturii la Digi 24 vine pe fondul controverselor legate de conferința de presă de joi, în care cântăreața Irina Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuși, a povestit ce știe ea despre Constantin Brâncuși:

„Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor.”

„N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro