Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, la Europa FM: Streinu-Cercel și Firea testează bucureștenii într-un program propriu. O să facă teste rapide

Nou ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi pentru Europa FM că directorul Institutului Matei Balș și primarul general al Capitalei testează populația orașului într-un program propriu.

Nelu Tătaru nu știe, deocamdată, de unde au cele două instituții peste 10.000 de teste, dar precizează că, în această seară, se va întâlni cu Adrian Streinu Cercel și va putea oferi, ulterior, detalii.

“Este o chestiune făcută de Matei Balș cu Primăria, în care vor să vadă o prognoză a evoluției pandemiei la nivelul aglomerației urbane care este Bucureștiul”, a explicat Tătaru.

Reacția noului ministru al Sănătății vine după ce Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat, într-o discuție cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe care aceasta a transmis-o live pe Facebook, faptul că se va face testarea pentru coronavirus a unui eșantion de peste 10.000 de locuitori ai Bucureștiului și că are acceptul lui Nelu Tătaru pentru acest proiect (detalii aici).

Reporter: Nu este o strategie comună cu Ministerul Sănătății, este separată?

Nelu Tătaru: Am vorbit cu domnul Streinu Cercel, mi-a explicat ce vor să facă. Ne întâlnim diseară. Dânsul a stabilit cu doamna Firea să înceapă această testare de luni.

Reporter: Vă întreb acest lucru pentru că domnul Streinu Cercel și doamna Firea spun că începe testarea în blocuri, în timp ce medicii de la spitale mari spun că nu au teste.

Nelu Tătaru: O să facă teste rapide. O să avem discuții mai multe și în seara vă pot da mai multe amănunte”, ne-a spus noul ministru.

Citește integral și ascultă audio pe europafm.ro

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro