Nicușor Dan: Spitalele din București au tot ce trebuie pentru combaterea pandemiei, însă lipsește resursa umană. Paturile ATI se pot cumpăra, dar nu există personal specializat pentru acestea / Nu se impune în acest moment carantinarea Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că unităţile spitaliceşti din Bucureşti au tot ce trebuie pentru combaterea pandemiei, însă este lipsă de resursă umană. În privinţa paturilor ATI, Dan afirmă că acestea se pot cumpăra în măsura în care este nevoie de ele, dar nu există personal specializat care să le deservează. În ceea ce priveşte carantinarea Capitalei, primarul general consideră că nu se impune în acest moment, relatează News.ro.

Nicuşor Dan a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă autorităţile au tot ce le trebuie pentru a lupta împotriva pandemiei şi a răspns: ”Răspunsul este nuanţat, da. (…) Din punctul de vedere al dotărilor avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană”.

Când i s-a atras atenţia că mai mulţi directori de spitale se plâng de lipsa paturilor de ATI, primarul general a declarat: ”Paturi de ATI avem şi putem să achiziţionăm în ritmul în care este nevoie de ele, nu este o problemă cu asta, în schimb este o problemă cu medicii care să deservească aceste paturi de ATI. (…) Există, de asemenea, oameni care sunt trimişi de la Bucureşti în alte oraşe din ţară, aceasta este situaţia la acest moment. Însă, ce v-am spus eu… v-am spus că în infrastructura spitalicească din Bucureşti există suficiente paturi şi instrumente pentru necesarul de la acest moment. Problema însă este la resursa umană”.

Nicuşor Dan crede că problema pesronalului se poate rezolva ”prin detaşări pe care le dispune şeful DSU (…) autoritatea locală poate să nu pună piedici şi să-şi dea concursul”.

În ceea ce priveşte carantinarea Bucureştiului, primarul general consideră că nu este necesară în acest moment.

”În privinţa Bucureştiului, pentru acest moment, (…) cred că nu se impune carantinarea”, a mai afirmat Dan.

Sursa: News.ro

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro