Nu există o “genă gay”, a confirmat cel mai mare studiu realizat vreodată pe ADN-ul uman

Atracția unei persoane față de femei sau față de bărbați nu poate fi definită de o singură genă, ci de multiple regiuni ale genomului și, ca orice caracteristică umană complexă, de numeroși factori non-genetici, informează AFP, preluată de Agerpres. Concluzia aparține unei cercetări realizate pe 500.000 de profiluri ADN de un grup de cercetători din Europa și Statele Unite; analiza a fost publicată joi în prestigioasa revistă Science.

Cercetarea infirmă ipoteza apărută în anii 1990, conform căreia ar exista o “genă gay” ce ar fi la fel de previzibilă ca aceea care influențează culoarea ochilor. “Este de facto imposibil să prezici orientarea sexuală a unei persoane după genomul ei“, a declarat Ben Neale, membru al Institutului Broad, asociat cu Universitatea Harvard şi Massachusetts Institute of Technology (MIT), una dintre numeroasele instituții din care provin autorii studiului, notează Agerpres.

<div id="wtr-content" data-bg="#FFFFFF" data-fg="#1f4ec5" data-width="5" data-mute data-fgopacity="0.86" data-mutedopacity="0.5" data-placement="top" data-placement-offset="0" data-content-offset="0"…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro