O dronă MQ-9 Reaper, prezentată la baza militară de la Câmpia Turzii. Ambasadorul american: „Poporul român nu are un prieten mai mare decât SUA”

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, șeful Statului Major al Apărării, g-ral. lt. Daniel Petrescu și generalul de brigadă american Michael Koscheschi au participat marți, 18 februarie, la un eveniment de PR organizat la baza aeriană militară de la Luna, lângă Câmpia Turzii, județul Cluj.

Reprezentantul SUA la București a reafirmat cu această ocazie angajamentul americanilor de a proteja România. „Poporul român nu are un prieten mai mare decât SUA”, a declarat Zuckerman, chiar sub „nasul” unei drone MQ-9 Reaper, cunoscută pentru faptul că a fost utilizată la eliminarea generalului iranian Qasem Soleimani.

Prezența americanilor la Câmpia Turzii, și în România, în general, este o dovadă a angajamentului SUA „într-o zonă tot mai volatilă”, după evoluțiile din ultimii ani din Crimeea și Donbass, a mai spus Zuckerman. El a precizat că SUA au investit până acum 40 de milioane de dolari, în baza de la Câmpia Turzii, despre care a spus că…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro