OFICIAL Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR privind alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al Camerei Deputaților

UPDATE: Curtea Constituțională a anunțat respingerea sesizării depusă de AUR, într-un comunicat:

„În ședința din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a examinat, în cadrul controlului constituționalității hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Camerei Deputaților nr.71/2020 pentru alegerea Președintelui Camerei Deputaților, obiecție formulată de Grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor.

În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Știrea inițială: Curtea Constituțională (CCR) a respins astăzi sesizarea depusă de AUR împotriva hotărârii Camerei Deputaților care a consfințit alegerea lui Ludovic Orban ca președinte, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. CCR a respins sesizarea ca inadmisibilă cu scorul de 7-1.

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a atacat în decembrie anul trecut hotărârea prin care Ludovic Orban a fost ales președinte al forului, acuzând vicii de procedură la ședința în care noul Parlament și-a ales conducerea.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat”, a declarat pe 22 decembrie președintele AUR, George Simion, citat de Agerpres.

Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților în noaptea de 21 spre 22 decembrie, în urma unei ședințe pe care deputații AUR au boicotat-o. Orban a primit 179 de voturi, iar Alfred Simonis (PSD) a obținut 110 voturi. (Foto: Inquam Photos – George Călin)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro