Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Omul Bisericii Ortodoxe a ratat intrarea în Consiliul pentru Combaterea Discriminării, dar fostul șef PSD-ist al Agenției Nucleare a fost validat prin vot. Cine sunt cei noi șapte membri ai CNCD

Plenul comun al Parlamentului a validat marți cei șapte noi membri ai Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din rândul celor 23 de candidaţi. Marea surpriză a votului este respingerea preotului Ionuț Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel, propus de PMP, partidul fondat de Traian Băsescu și condus de Eugen Tomac.

Cei șapte membri ai conducerii CNCD votați marți de Parlament sunt:
– Claudia Sorina Popa (PNL)
– Adrian Nicolae Diaconu (PSD, fost polițist)
– Horia Grama (PSD, fost șef al Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive)
– Cristian Jura (PSD)
– Csaba Asztalos (actualul președinte al CNCD)
– Cătălina Olteanu (propusă de USR)
– Maria Moța (PNL)

Și Dan Tănasă, care se prezintă drept reprezentant al românilor din Harghita și Covasna, a pierdut votul din Parlament.

Biserica Ortodoxă Română susține într-un comunciat de presă că nu a făcut propuneri de candidat, ci ”propunerea de a deveni membru al CNCD a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creștini aparținând mai multor partide”.

Mai mult, BOR arată că Ionuț Mavrichi este ”un candidat propus de mai mulți parlamentari creștin-democrați și asumat oficial de PMP. Nu este membru în niciun partid politic”.

Ionuț Mavrichi este teolog ortodox cu doctorat în sociologie, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. El a fost reprezentantul Patriarhiei Române în cadrul Grupului de Rugăciune din Parlament timp de doi ani (2018/2019).

Foto: Ionuț Mavrichi (InquamPhotos / Diana Oros)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro