OP – ED Cum vom folosi Inteligența Artificială în Europa? România și saltul către statul tehnologizat

Inteligența artificială este una dintre tehnologiile care vor transforma inevitabil viitorul umanității, cu un impact global colosal, depășind limitele umane în detectarea și tratarea bolilor, făcând posibilă călătoria în mașini autonome, oferind soluții la marile probleme climatice și deschizând noi orizonturi în cercetare și dezvoltare tehnologică.

Nu întâmplător am coordonat în ultimele luni lucrările unui grup de peste 20 de europarlamentari ai Renew Europe, alături de care am definit poziția grupului nostru politic cu privire la Inteligența Artificială în Europa. Comisia Europeană va lansa miercuri propria poziție despre etica inteligenței artificiale. În anticiparea Comisiei, câteva concluzii despre oportunitățile și provocările acestei tehnologii:

Stăpânii propriului destin

Tehnologia, chiar și cea mai avansată, este creată și dezvoltată de către oameni. Scenariile apocaliptice în care inteligența artificială „preia controlul” sau în care oamenii devin inutili în fața tehnologiei aparțin și vor continua să aparțină domeniului științifico-fantastic. O discuție serioasă despre inteligența artificială exclude din…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro