Opel și Peugeot – Citroen vor construi o fabrică de baterii care să concureze cu Tesla și marii producători chinezi. Investiție de cinci miliarde de euro

Companiile Opel (Germania), Saft și PSA Peugeot Citroën (Franţa) au dezvăluit vineri planurile pentru o fabrică uriaşă care va produce baterii destinate automobilelor electrice, parte din planul Europei de a rivaliza cu grupul american Tesla Inc. şi cu firmele chineze în furnizarea unor componente vitale pentru vehiculele electrice, transmite Agerpres.

Uzina va fi construită în apropiere de oraşul german Kaiserslautern de consorțiul Automotive Cell Co, format din cele trei entități, şi va costa aproximativ două miliarde de euro. Această fabrică va completa o altă uzină care va fi amplasată în regiunea franceză Haut de France. Împreună, cele două uzine vor costa aproximativ cinci miliarde euro.

Guvernele din Germania şi Franţa vor oferi ajutoare de stat consorțiului după ce au primit aprobarea Comisiei Europene în decembrie 2019.

Anunţul făcut de ministrul german al Economiei scoate în evidenţă dorinţa statelor din UE de a recupera decalajul care le separă de competitorii asiatici, care…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro