Orban, despre remaniere: O minciună gogonată/ Despre organizarea alegerilor: Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârșit de septembrie, început de octombrie/ 6 decembrie, cea mai probabilă dată pentru parlamentare

Premierul Ludovic Orban a negat, sâmbătă seara, la România TV, informațiile vehiculate în presă despre o iminentă remaniere, afirmând că ele reprezintă ”o minciună gogonată” și a amenințat că va fi nevoit să ”ia măsuri împotriva fake news-urilor provoate de unul-două site-uri de știri”, fără să le numească.

În ce privește organizarea alegerilor, Orban a declarat că cel mai bun moment pentru alegerile locale ar fi sfâșitul lunii septembrie, începutul lunii ocombrie, dat fiind că estimările privind valul a doilea al epidemiei sunt pentru perioada 15 octombrie – 1 noiembrie.

În ce privește data alegerilor parlamentare, premierul  avansat data de 6 decembrie drept cea mai probabilă.

Redăm mai jos principalele declarații:

Despre organizarea alegerilor. După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în iulie august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile și văd că românii sunt serioși. A scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut și de o perioadă de timp pentru campanie.

Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale.

În ce privește alegerile parlamentare ele trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia și dacă va permite organizarea unei campanii.

Va fi remaniere? O minciună gogonată. E a nu știu câta știre falsă lansată în special de un site de știri, nu-i pronunț numele. Rog reprezentanții media să mă sune, pe cei care sunt jurnaliști, pe cei care vor să dezinformeze le spun de pe acum, nu mai dați știri false, că va trebui să iau măsuri împotriva fake news urile promovate de unul , două site-uri de știri.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro