Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică propune taxarea giganților digitali în țările în care au utilizatorii

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) va propune G20, săptămâna viitoare, ca giganții digitali să plătească o parte din impozite în țara în care sunt utilizatorii lor.

Concret, OCDE a propus ca marile companii digitale ca Google, Apple, Facebook sau Amazon să plătească o parte din impozite în țările în care sunt utilizatorii lor, chiar dacă nu au o prezență fizică în acestea.

Acesta este unul dintre cele mai inovatoare elemente ale inițiativei Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) prezentată miercuri pentru a stabili reguli fiscale internaționale mai juste și mai respectuoase pentru concurență, potrivit abc.es.

OCDE a făcut publică, miercuri, această propunere de „taxare unificată” a giganților digitali, pe care o va prezenta grupului G20, săptămâna viitoare, cu scopul de a relansa negocierile între diferitele țări și pentru a ajunge la un acord politic până în iunie, scrie și capital.fr.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro

Tags: