Pactul Verde European: Polonia, Germania și România concentrează jumătate din ajutoarele din Fondul de tranziție justă – 3,6 miliarde de euro

Anunțată pentru sfârșitul lui februarie, Comisia Europeană a publicat până la urmă repartizarea ajutoarelor din Fondul de tranziție justă a doua zi după prezentarea mecanismului său de finanțare a Pactului verde european, scrie publicația Novethic, preluată de Rador.

Nesurprinzător, Polonia este marea câștigătoare, chiar în fața Germaniei și României. Aceste trei țări concentrează 50% din ajutoare, adică 3,6 miliarde de euro.

Comisia Europeană înțelege să meargă repede. A doua zi după prezentarea Mecanismului de tranziție justă în Parlamentul European, marți, 14 ianuarie, ea a publicat lista repartiției ajutoarelor între țări și a lansat ostilitățile pentru o bătălie care se anunță deja grea. Obiectivul său este ca Fondul pentru tranziția justă să poată fi operațional din 2021.

Nesurprinzător, Polonia este marea câștigătoare și i se atribuie maximum din fond, plafonat la două miliarde de euro, adică 27% din ajutoare. Țara este cel mai mare angajator în mine de…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro