Pescarii din Scoția, afectați de Brexit: exporturile către UE s-au oprit temporar, în viitor livrările de produse proaspete vor întârzia cel puțin o zi

Livrările de pește și fructe de mare de la micile pescării din Scoția către clienții din UE au fost oprite până pe 18 ianuarie din cauza problemelor cauzate de verificările sanitare, sistemele IT și de documentația vamală nouă – toate provocate de ieșirea Marii Britanii din UE, transmite The Guardian.

Sectorul pescuitului din Scoția, unul extrem de important pentru economia locală, este afectată de efectele Brexitului după ce clienții din Franța, Spania și alte state UE au respins produsele scoțiene perisabile pe motiv că timpul de livrare este prea mare.

Cel mai mare furnizor din industrie, compania daneză DFDS, a arătat că sunt probleme majore cu documentația vamală, existând multe erori în completarea actelor necesare pentru export în UE după ce Marea Britanie a ieșit din Uniune.

În plus, odată ce livrările vor fi reluate, compania daneză de logistică anunță că timpul de livrare a produselor proaspete către restaurantele europene va crește cu una sau două zile din cauza birocrației provocate de Brexit, potrivit The Guardian. Aceste întârzieri la livrare ar putea să ducă la rezilierea unor contracte, dat fiind că e vorba de produse extrem de perisabile. (Foto: Pexels.com)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro