Peste 5.800 de truse de prim ajutor vor fi date locatarilor din imobilele cu risc seismic I din Capitală. Trusele conțin apă hrană, bandaje, medicamente, radio cu dinam, fluier, lanternă și baton luminos

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a decis să dea în folosinţă gratuită 5.845 de truse de prim ajutor locatarilor din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, care conțin apă hrană, bandaje, medicamente, radio cu dinam, fluier, lanternă și baton luminos. Trusele de supraviețuire în caz de cutremur se vând pe piață cu prețuri de 250-450 de lei, în funcție de ceea ce conțin.

Un proiect de hotărâre pe această temă a fost adoptat vineri în şedinţa Consiliului General al Capitalei, relatează Agerpres.

Conform proiectului, trusele de prim ajutor vor fi predate pe bază de proces-verbal ce se va încheia între Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă şi locatarii din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public, şi din cele încadrate în clasa I risc seismic.

În referatul de aprobare a proiectului se stipulează că, potrivit Legii…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro