Poliţia a întrerupt zeci de nunţi, botezuri şi petreceri în ultimele 24 de ore şi a aplicat peste 5.500 de amenzi

Poliţia a întocmit în ultima zi 22 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi a aplicat 5.536 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind carantina ori izolarea şi a măsurilor de protecție individuală, a căror valoare depăşeşte 1,2 milioane de lei, potrivit unui comunicat MAI.

Poliţiştii au întrerupt şi zeci de evenimente în ultimele 24 de ore, în zece judeţe ale ţării.

În Alba, la o pensiune, poliţiştii au întrerupt o petrece aniversară cu 15 persoane, iar în Rucăr (Argeş) oamenii legii au descoperit o altă petrecere cu 20 de persoane. Oranizatorul a fost amendat cu 3.000 de lei.

Un fast-food in Piteşti a fost amendat pentru că servea clienţi în incintă la ora 00:30. Au fost întrerupte şi nunţi, precum în Brăila, unde petrecerea era organizată cu 65 de persoane. Au fost amendaţi organizatorii şi patronii societăţii comerciale.

Şi în Caransebeş, poliţiştii au întrerupt o petrece dintr-un club cu 15 persoane, iar administratorul a fost amendat cu 4.000 de lei.

Cele mai multe acţiuni au avut loc în Ialomiţa, unde au fost întrerupte cinci evenimente private: două logodne în curţi, două botezuri cu zeci de persoane şi o cununie civilă într-un cort.

La Iaşi, poliţiştii au oprit o cununie cu 45 de invitaţi şi două petreceri private cu aproximativ 100 de invitaţi – o nuntă şi un botez.

Au fost multe acţiuni şi în Ilfov, acolo unde aproape 70 de persoane participau la un botez şi o cununie în două saloane ale unui restaurant, iar în Voluntari a fost oprit un parastas cu 29 de persoane. A mai fost întreruptă şi o nuntă într-un imobil din Mogoşoaia.

În Mehedinţi, poliţiştii au luat legătura cu 4 operatori economici, unde urmau să se desfășoare doua nunți, un majorat, respectiv un botez. În urma discuțiilor purtate, organizatorii evenimentelor au respectat noile prevederi legislative, acestea fiind anulate.

La Vaslui, Poliţia a sistat derularea une cununii organizate la un local. Organizatorul și administratorul localului au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei fiecare. Totodată, au fost identificate și cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 8.000 de lei.

sursă: comunicat MAI // sursă foto: MAI / Facebook


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro