Popularii europeni, cel mai mare grup din Parlamentul European, amenință că nu vor vota propunerea de buget al UE venită de la Charles Michel, șeful Consiliului European

Europarlamentarii PPE își exprimă ”nemulțumirea și dezamăgirea” față de propunerea de buget UE pentru perioada 2021 – 2027 și amenință că nu vor vota în plen documentul prezentat de președintele Consiliului European, Charles Michel.

”Grupul PPE crede că propunerea lui Charles Michel dezamăgește nu doar alteptările Parlamentului European, ci și pe cele ale cetățenilor europeni”, arată într-un comunicat de presă Manfred Weber, liderul grupului PPE, și Siegfried Mureșan, vicepreședinte pe domeniul afacerilor bugetare.

”Propunerea periclitează toate marile obiective ale UE – mediu, cercetare, protecția granițelor… Le cerem șefilor de stat și de guvern să arate responsabilitate și să agreeze un buget care să permită UE să meargă mai departe, altfel Parlamentul European va respinge orice buget care nu îndeplinește așteptările cetățenilor europeni”, se arată în comunicatul PPE.

Context. Michel a propus un buget al UE pentru perioada 2021-2027 de 1,074% din Produsul Intern Brut sau 1095 de miliarde de euro. El…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro