Predoiu despre avizele negative date de CSM pentru Scutea și Hosu: Eu cred în procurorii pe care i-am propus şi o să îi apăr după ce se închide procedura. Aștept decizia președintelui

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost întrebat, marți, la audierile din Parlament, de ce nu își retrage propunerile pentru procurorii de rang înalt care au primit aviz negativ de la CSM, el argumentând că este o procedură în curs în care președintele României este decidentul. Predoiu a mai precizat că el crede în procurorii pe care i-a propus şi îi va apăra după ce se închide procedura.

Deputatul USR Stelian Ion a precizat că instituțiile internaționale au recomandat României să adopte un sistem legislativ de numire a procurorilor de rang înalt care să reducă factorul politic, iar rapoartele MCV au cerut foarte clar ca până la modificarea legislației să se țină cont de avizul negativ al CSM. Stelian Ion i-a amintit lui Predoiu că i-a solicitat public să retragă numirile pentru care s-a primit acest aviz negativ.

„În raportul MCV se vorbește ca procesul de numire a procurorilor să fie…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro