Premierul Moldovei respinge apelul Transnistriei pentru creșterea numărului de militari ruși

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, consideră neserioase propunerile administraţiei transnistrene cu privire la majorarea de circa 10 ori (până la 4,2 mii) a numărului de pacificatori ruşi în misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru, transmite Infortag, preluată de Rador.

„Tiraspol a făcut asemenea declaraţii de-a lungul anilor, din acest motiv consider că discuţia acestui subiect e una neserioasă. există multe astfel de declaraţii, nu numai din partea Tiraspolului”, a spus luni premierul.

Potrivit lui, „această problemă nu se abordează în mod special, întrucât nu este nevoie de majorarea contingentul de menţinere a păcii”.

Întrebat despre proiectul de rezoluţie, înaintat de opoziţie, cu privire acordarea votului de încredere ministrul de Externe şi Integrare Europeană, Aurel Ciocoi, premierul a spus că „nu vede niciun motiv pentru demisia acestuia”.

Moţiunea a fost înaintată săptămâna trecută, după ce ministrul a spus că „Federaţia Rusă a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro