Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cere ca Spitalul de Urgență să-și reia activitățile medicale normale, de dinainte de epidemie

Liderul Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că activitățile din cadrul Spitalului Județean de Urgență trebuie reluate coform programului de dinainte de pandemie.

Flutur a precizat că solicitarea a fost avansată după ce executivul Consiliului Județean a făcut o analiză, împreună cu conducerea Spitalului, axată în special pe evoluţia numărului de pacienţi COVID şi non-COVID.

Sâmbătă, în cadrul întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a fost evaluată solicitarea avsantă de Flutur, stabilindu-se procedurile şi paşii de urmat în vederea revenirii Spitalului în circuitul medical obișnuit.

„Odată cu scăderea numărului de pacienţi COVID, tendinţa epidemiologică favorabilă, precum şi recenta extindere a sectoarelor tampon, unde pacienţii sunt testaţi serologic şi ulterior transferaţi în sectoarele COVID sau non-COVID, se poate trece la identificarea paşilor de urmat pentru deschiderea spitalului (…) pentru toate serviciile asigurate anterior izbucnirii epidemiei. Pentru suceveni şi zonele limitrofe este nevoie să fie deschise cât mai repede majoritatea secţiilor. Sunt multe servicii medicale care nu pot fi asigurate de alte spitale din judeţ din motive de personal şi dotare sau sunt secţii cu specializări medicale unice în judeţ”, a transmis Flutur, conform Agerpres.

Sursa Foto: suceavanews.ro (Spitalul Judetean de Urgenta)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro