Prima campanie electorală în care televiziunile au fost irelevante. Agenda publică, făcută aproape exclusiv pe net sau pe teren

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidențiale a fost prima în istoria post-Revoluție în care televiziunile, mai cu seamă cele de știri, au jucat un rol nesemnificativ în stabilirea agendei publice. Televiziunile nu au organizat / găzduit nicio dezbatere între principalii candidați și nici nu au difuzat dezvăluiri care să schimbe cursul campaniei.

Scăderea de influență a televiziunilor de știri a venit pe fondul creșterii dramatice a vârstei medii a telespectatorilor principalelor posturi de știri, după cum arată o analiză Pagina de Media din luna martie.

De asemenea, prăbușirea PSD la alegerile europarlamentare din luna mai a dus la schimbarea radicală a agendei editoriale de la Antena 3, schimbare semnalizată la acel moment chiar de fondatorul postului, Dan Voiculescu.

România TV a apăsat și mai puternic pe pedala senzaționalismului, din august și până acum, având pe agendă în cea mai mare parte…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro