Primarii din zeci de orașe germane cer permisiunea de a găzdui mai mulți refugiați. Düsseldorf anunță că are capacitatea de a primir 5000 de oameni

O coaliție formată din zeci de municipalități germane a cerut guvernului cancelarului Angela Merkel să le permită să înceapă imediat relocarea în orașele lor a refugiaților salvați pe Marea Mediterană, relatează Deutsche Welle.

Reprezentanți ai orașelor Potsdam, Düsseldorf și ai altora au declarat într-o conferință de presă comună că este de datoria lor umanitară să oprească status quo-ul actual privind politica de migrație din UE.

„Am fi pregătiți să luăm mai mulți oameni dacă ne-ar fi permis”, a declarat jurnalistilor Mike Schubert, primarul din Potsdam și un membru al inițiativei „Cities of Safe Harbors”. „În prezent, avem politica așteptăm și vedem, dar aceasta este opusul acțiunii.”

Inițiativa „Cities of Safe Harbours” încearcă să oprească acest blocaj, solicitând aprobarea pentru a accepta imediat refugiații salvați pe Mediterana și blocați în Grecia, Italia și în alte zone.

Coaliția a început cu 13 municipalități fondatoare în iunie 2019 și acum are…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro