Primele explicații oficiale de la virusologi pentru numărul mic de decese din Germania: Peste jumătate de milion de teste realizate pe săptămână

Virusologul german Christian Drosten a explicat joi, împreună cu ministrul german al cercetării, numărul mic de decese cauzate de coronavirus din Germania. ”Avem atât de puține decese deoarece facem multe teste de laborator”, a declarat Drosten, virusolog la Charité și consilier al guvernului de la Berlin, scrie Der Spiegel.

În Germania, peste jumătate de milion de teste sunt realizate în fiecare săptămână. Germania a început să facă testări mult mai devreme decât alte țări europene afectate de pandemie. Acest lucru s-a putut realiza pentru că Germania a avut mai mult timp la dispoziție pentru a pregăti aceste teste mult înainte de răspândirea cazurilor de infectare.

Testele în sine, precizează Der Spiegel, nu reduc numărul deceselor. Totuși, mai multe persoane testate oferă o imagine mult mai precisă a situației în general. Dacă sunt testate doar persoanele afectate grav de boală sunt testate, atunci și rata mortalității poate apărea ca fiind foarte mare. Dacă, pe de altă parte, sunt testate multe persoane care prezintă simptome ușoare, atunci rata mortalității scade proporțional.

Totuși, situația se poate schimba repede. Cazul Italiei arată că statisticile se schimbă rapid în special când încep să fie testați pacienții care prezintă simptome grave. În Germania este de așteptat să apară mai multe cazuri grave  pe măsură ce numărul infecțiilor crește.

Potrivit worldometers.info, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din Germania a ajuns joi la ora 18.00 la 41.519 iar numărul deceselor la 237. Germania se află pe locul cinci în topul țărilor afectate, totuși  numărul deceselor este mic în comparație cu Spania, care numără deja 4145 de decese și 56.197 de cazuri de infecție sau Italia, unde numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 73.813 iar numărul deceselor la 7503.

Sursa: Der Spiegel


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro