Profilul alegătorilor lui Iohannis, Barna și Dăncilă, pe vârste, ocupație, nivel de școlarizare, regiunea din care sunt

Alegătorii lui Dan Barna sunt, în proporție ridicată, tineri, cu studii medii sau superioare, angajați, în timp ce Viorica Dăncilă a fost votată mai ales de vârstnici, pensionari, cu studii elementare sau medii. Electoratul lui Klaus Iohannis este situat la mijloc, având peste jumătate alegători între 35 și 64 de ani, cu studii medii, angajați, potrivit datelor cercetătorii sociologice a IRES la ieșirea de la urne.

Potrivit rezultatelor acestuia, cel mai mult a contact la alegătorii lui Klaus Iohannis profilul candidatului (67%), în timp ce la Viorica Dăncilă mai important a fost partidul care o susține (57%). Și la Dan Barna, profilul său a contat în proporție de 52%, pe când partidul 38%.

Toți cei trei au fost votați în proporții aproape egale de bărbați și de femei.

Vârsta, ocupația și nivelul de școlarizare arată însă diferit pentru cei trei candidați.

<img data-attachment-id="191914" data-permalink="https://www.g4media.ro/profilul-alegatorilor-lui-iohannis-barna-si-dancila-pe-varste-ocupatie-nivel-de-scolarizare-regiunea-din-care-sunt.html/profil1" data-orig-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2019/11/profil1.png" data-orig-size="850,438" data-comments-opened="1" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"0"}" data-image-title="profil, alegeri…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro