PSD acuză guvernul de subminarea economiei naționale: Zero euro din PNRR în 2021/ România pierde un an pentru contractarea proiectelor

PSD acuză Guvernul de subminarea economiei naţionale, pentru că România nu va primi, în acest an, niciun euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat Guvernul în ultimele zile pe teme economice, acuzând faptul că România ar fi depășit gradul de îndatorare de 50%.

„ZERO EURO DIN PNRR ÎN 2021! PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an! România NU se poate baza pentru finanţarea deficitului uriaş pe avansul de 1,3 miliarde de euro din PNRR! Mai mult, România pierde un an pentru contractarea proiectelor! Autostrada Moldovei devine un vis spulberat de incompetenţa guvernanţilor păstoriţi de Florin Cîţu!

Şi mai grav întreg capitolul Energie – coordonat de liberalul Virgil Popescu – trebuie refăcut! Comisia Europeană a respins categoric atribuirea directă a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai puterii.

Vicepremierul Dan Barna, şeful lui Cristian Ghinea – principalul responsabil pentru eşecurile repetate privind PNRR-ul – a fost nevoit să accepte evidenţa şi să dea dreptate PSD! Este de-a dreptul criminal că România e nevoită să se împrumute alte miliarde de euro şi să plătească dobânzi grele pentru a suplini absenţa avansului din PNRR! Domnilor guvernanţi, sunteţi vinovaţi de SUBMINAREA ECONOMIEI NAŢIONALE!”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a PSD.

Context

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți seara, la Antena 3, că România a ajuns la un record de îndatoare de aproximativ 50% și susține că din această cauză vor fi înghețate creșterile de salarii, de pensii și de alocații. Ciolacu a mai spus că, potrivit legii, primul ministru ar trebui să vină în fața Parlamentului cu un plan de redresare economică.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro