Reacția șefului NATO la atacul armat din El Paso: Țările trebuie să conlucreze pentru a opri atacatorii de tip „lup singuratic”, care se inspiră unii de la alţii

Ţările trebuie să conlucreze pentru a opri atacatorii de tip ‘lup singuratic’, care se inspiră unii de la alţii, a atenţionat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite la o moschee din Noua Zeelandă unde în luna martie un bărbat înarmat a ucis zeci de persoane, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Comentariile lui Stoltenberg survin după două atacuri armate comise în SUA sâmbătă şi duminică şi soldate cu 29 de morţi.

În timpul vizitei de două zile în Noua Zeelandă, Stoltenberg s-a deplasat la Christchurch, unde 51 de credincioşi musulmani, aflaţi în două moschei, au fost ucişi de un presupus adept al supremaţiei albilor, australianul Brenton Tarrant.

”Aceste atacuri sunt comise de ‘lupi singuratici’, dar ele sunt în acelaşi timp conectate, întrucât autorii se inspiră între ei şi fac referire unul la altul în diferite manifeste”, a declarat Jens Stoltenberg pentru postul public…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro