Reuters: Guvernul italian intenționează să impună carantina în întreaga Lombardie

Guvernul italian intenționează să adopte măsuri dure de blocare a răspândirii coronavirusului, inclusiv printr-o interdicție de intrare sau părăsire a provinciei Lombardia, cea mai afectată de epidemie, transmite Reuters.

Noile măsuri urmează să fie anunțate în această seară, după ce autoritățile au raportat 1.200 de noi cazuri în numai 24 de ore, cel mai mare număr de la începutul epidemiei.

Măsurile suplimentare vizează Lombardia și alte 11 provincii din alte regiuni din nordul țării: Emilia-Romagna, Veneto și Piemont.

În zonele vizate, școlile vor fi închise cel puțin până pe 3 aprilie, precum și muzeele, sălile de sport și bazinele de înot, iar concediile angajaților din sistemul sanitar au fost anulate.

Șeful Agenției de Protecție Civilă, Angelo Borrelli, a anunțat că numărul deceselor a ajuns la 233, în creștere cu 36 față de situația raportată vineri seara. Numărul de cazuri noi a crescut de la 4.636 vineri la 5.883 sâmbătă.

Epidemia a apărtu în Italia în urmă cu 15 zile și, inițial, a afectat doar câteva localități din nord. În momentul de față, în fiecare dintre cele 20 de regiuni ale Italiei s-au înregistrat cazuri de infecție, iar în opt au survenit și decese.

Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia, Emilia-Romagna și Veneto, unde au fost contabilizate 85% din cazuri și 92% din decese.

Foto: Inquam Photos/ Alberto Grosescu


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro