Românii din Marea Britanie, pe primul loc detașat la cererile pentru vot prin corespondență. Urmează românii din Germania, Spania și Italia

34.077 de români din străinătate au depus cereri până acum pentru a vota prin corespondență, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente. Cei mai harnici au fost românii din Marea Britanie, cu 9003 cereri înregistrate la ora publicării articolului. Termenul de înregistrare s-a prelungit până pe 15 septembrie.

Pe locul secund se clasează românii din Germania (5243), urmați de cei din Spania, Italia, Franța, Belgia și Elveția.

De remarcat că există cereri din cele mai îndepărtate ori exotice țări, precum Reunion, Tanzania, Cambodgia ori Cayman Islands.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanță de urgență care prevede că termenul de înregistrare a cetățenilor…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro