Salvini, despre problema migranților: ”Alegerile se fac doar la Paris și Berlin. Italia nu mai acceptă toți imigranții care vin în Europa”

Franţa şi Germania nu pot decide singure politicile privind migraţia, ignorând solicitările ţărilor cele mai expuse cum sunt Italia şi Malta, a afirmat duminică ministrul italian de interne Matteo Salvini, într-o scrisoare adresată omologului său francez Christophe Castaner, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

„Alegerile se fac doar la Paris şi Berlin, ajunge. Italia nu mai este dispusă să-i accepte pe toţi imigranţii care vin în Europa”, a adăugat Salvini într-un mesaj pe Facebook în care îşi prezintă scrisoarea către omologul său francez.

Întruniți joi, la Helsinki, miniștrii de interne ai Uniunii Europene nu s-au înțeles cu privire la un eventual ”mecanism de solidaritate” privind repartizarea celor care ajung pe țărmurile blocului comunitare și solicită azil, mai notează sursa citată.

„Mulţi colegi au susţinut necesitatea revizuirii regulilor cu privire la operaţiunile de căutare şi salvare pentru a împiedica abuzurile ce urmăresc favorizarea imigraţiei ilegale şi necontrolate, cum este expus în documentul…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro