Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Scandal diplomatic după o declarație a președintelui Cehiei: ”Kosovo este un stat condus de criminali de război”

Kosovo a renunţat să participe la un summit regional de la Praga, au anunţat miercuri responsabili cehi, în urma declaraţiilor preşedintelui ceh care i-a calificat drept „criminali de război” pe liderii kosovari, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Delegaţii guvernamentale din mai multe ţări din Balcanii occidentali urmează să se întâlnească joi, la Praga, cu prim-miniştrii ceh, ungar, polonez şi slovac.

„Kosovo a trimis astăzi o notificare pentru a prezenta scuze pentru absenţa sa”, după ce iniţial şi-a confirmat participarea, a declarat pentru AFP Jana Adamcova, purtătoarea de cuvânt a guvernului ceh.

Marţi, preşedintele ceh Milos Zeman a declarat că apreciază Serbia şi nu Kosovo, în cursul unei vizite la Belgrad, care refuză să recunoască independenţa Kosovo.

Miercuri, Zeman a precizat că va întreba guvernului ceh „dacă este posibil să retragem recunoaşterea Kosovo” de către Republica Cehia, potrivit unei postări pe Twitter a purtătorului său de cuvânt, Jiri Ovcacek.

„Un stat condus de criminali…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro