Scandalul dintre USR PLUS și Nicușor Dan se acutizează. Primarul general, amenințat cu plângere penală dacă nu îl demite pe directorul administrației spitalelor București, pentru „tentativa de trucare” a unui concurs

Scandalul dintre USR PLUS București și Nicușor Dan se acutizează, primarul general fiind amenințat joi cu plângere penală dacă nu îl demite pe directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), pentru „tentativa de trucare” a unui concurs.

În urmă cu o zi, USR PLUS București l-a somat pe Nicușor Dan să stopeze demersul angajărilor din Primărie și instituții subordonate, pe motiv că toate criteriile de participare care s-au prevăzute la concursurile de ocupare ar fi fost făcute cu dedicație.

Am solicitat ieri suspendarea concursurilor și măsuri împotriva celor care au pus la cale și au girat această mascaradă. USR PLUS București va acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicușor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, domnul Vasile Apostol și prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicușor Dan”, avertizează joi USR PLUS București, într-un comunicat.

USR PLUS susține că ASSMB și Primăria au impus pentru concursul pentru postul de director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare condiții care „par cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4”.

Comunicatul USR PLUS:

USR PLUS i-a solicitat ieri Primarului General măsuri ferme, după tentativa de trucare a concursului pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare.

ASSMB și PMB au impus niște condiții pentru ocuparea postului care par cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4:

– excluderea celor cu experiență de conducere în privat prin condiția: „experiență de conducere într-o instituție publică”;
– excluderea celor cu specializare în studii juridice, economice, în management sanitar prin condiția „diplomă de licență în medicină”.

Mai mult, cu privire la experiență, ASSMB și primarul general condiționează participarea la concurs de „15 ani vechime în specialitate” cu doar – atenție – „6 luni vechime într-o funcție de conducere”!

Câți ani credeți că are experiență în specialitate și într-o funcție de conducere domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4 conform CV-ului dumnealui?

Mai rămânea doar ca primarul general și ASSMB să solicite și apartenența candidatului la Marea Lojă Națională, condiție ce ar fi fost de asemenea îndeplinită de candidatul preferat (conform declarației de interese a dânsului).

Am solicitat ieri suspendarea concursurilor și măsuri împotriva celor care au pus la cale și au girat această mascaradă.
USR PLUS București va acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicușor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, domnul Vasile Apostol și prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicușor Dan.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro